Dezvoltare

“DIVERSIFICAREA ACTIVITATII VISCAT TEXTILE SRL PRIN ACHIZITIA DE ECHIPAMENTE - “Cod SMIS 131103″

VISCAT TEXTILE S.R.L., anunţă începerea activităţilor proiectului “Diversificarea activitatii Viscat Textile SRL prin achizitia de echipamente“, Cod SMIS 131103″

Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii 2.1: “Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”- 2.1A Microintreprinderi (Apel 2019). Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în calitate de Organism Intermediar.

 

Valoarea totală a proiectului este de 510.918,70 lei.
Finanțarea nerambursabilă primită este în valoare de 330.674,69 lei, din care 281.073,52 lei din FEDR.
Valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 49.601,17 lei.
Contract de Finanțare Nr. 5244/02.04.2020

 

Obiectivele proiectului:

Obiectivul principal al proiectului il constituie dezvoltarea microintreprinderii Viscat Textile SRL prin infiintarea unei noi unitati de productie fermoare utilizate in special in domeniul confectiilor textile.

 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Infiintarea unei noi unitati de fabricare fermoare in domeniul confectiilor textile prin dotarea cu echipamente tehnologice specifice activitatii de fabricare fermoare;

2. Cresterea numarului mediu de salariati ca urmare a realizarii proiectului cu 5 salariati si mentinerea numarului mediu de salariati

actuali din cadrul societatii

3. Respectarea si promovarea principiilor orizontale privind dezvoltare durabila si egalitate de sanse prin:

Ø  achizitionarea echipamentelor mai eficiente energetic prin achizitionarea masinii automate de taiere fermoar invizibil cu ultrasunete si a masinii automate de montare opritor in U pentru fermoar invizibil care sunt controlate de un motor pas-cu-pas individual, care poate face viteza de funcþionare a masinii sa atinga cele mai înalte performanþe. Aceste masini au motoare cu o eficienta energetica superioara fata de motoarele traditionale deoarece consuma energie doar cand face operatia pe fluxul tehnologic, intre 2 operatii motorul intra in repaos si nu consuma energie.

Ø  adaptarea infrastructurii, inclusiv a echipamentelor si utilajelor pentru accesul si operarea de catre persoane cu dizabilitati prin achizitia de echipamente de productie, respectiv liniile de produs fermoar ascuns si fermoar normal de nilon, care pot fi folosite de persoane cu dizabilitati prin faptul ca acestea nu necesita manuirea de produse voluminoase sau grele.

Ø  introducerea benzii de fermoar, se face prin ghidaje usor accesibile, iar controlul utilajelor se face cu ecran tactil, programarea acestora este simpla si poate fi executata de persoane cu dizabilitati. De asemenea, utilajele au atat sisteme de avertizare cu semnale sonore, cat si semnale pe ecranul de programare, atunci cand intampina o problema de functionare. De asemenea, pozitionarea panourilor de operare se poate modifica, fara un efort exagerat.

Ø  angajarea a cel putin unei persoane din urmatoarea categorie defavorizata: „nu a avut un loc de munca stabil remunerat in ultimele 6 luni”.

 

Rezultate asteptate:

 

1. Dotarea cu active corporale: 15 echipamente tehnologice

2. Locuri noi de munca create in numar de 5 din care cel putin 1 pentru persoane din categorii defavorizate: „nu a avut un loc de munca stabil remunerat in ultimele 6 luni”.


Informaţii suplimentare se pot obţine la: Domnul Cozma Cristi-Laurentiu Funcţia - Administrator si Manager Proiect VISCAT TEXTILE S.R.L.; Telefon: 0771/231.180; Adresa de e-mail:
cristi@viscat.ro

 

 

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi: www.fonduri-ue.ro
Site-ul web al Programului Operaţional Regional 2014-2020: www.inforegio.ro
Pagina de Facebook a programului: facebook.com/inforegio.ro